De Gastvrijheid

De Gastvrijheid is een zorgboerderij in Velp bij Grave. Op onze boerderij staat de zorg op de eerste plaats. Het productiegedeelte is daar volledig op aangepast. Er is een grote variëteit aan landbouwdieren. Bijna al onze dieren hebben een eigen naam. Het is mogelijk om verschillende dieren te knuffelen en te aaien, waardoor kinderen echt tot rust kunnen komen. Naast de stallen voor de dieren is er een werkplaats, groentenkas, boomgaard en verschillende kleinere tuinen op ons erf. Voor ontspanning is er een paardrijbak, sportveldje en speeltoestellen. Tevens beschikken wij over verwarmde binnenruimten met een douche en toilet. Hier wordt pauze gehouden, geknutseld en worden spelletjes gedaan.

Over Ons

Het boerenbedrijf wat vanaf 1993 in handen van de familie Hendrikx werd in 2007 door Ad en Karien omgevormd tot zorgboerderij De Gastvrijheid. Vanuit de ambitie en voldoening biedt de Gastvrijheid sindsdien een gepaste dag besteding aan kinderen en jongeren met gedragsproblemen, of die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen. Door de jaren heen is de gastvrijheid uitgegroeid tot een kleinschalige boerderij met een gastvrij karakter dat volledig wordt gerund door de zorgboeren onder begeleiding van de familie Hendrikx.

Tal van zorgvragers dragen op hun wijze bij aan de verzorging van de dieren, het onderhoud van de tuinen, het bedienen van het BoerenTerras, het ontvangen van kinderen en scholen, het schoonmaken van de logies. De Gastvrijheid is een gezellig boerderij in harmonie

De aanwezige dieren zijn:

Paarden en pony’s Koeien en kalveren
Een zeug, biggen en mestvarkens Schapen, geiten en hun lammeren
Kippen, pauwen en ander pluimvee Duiven en Parkieten
Poezen (geregeld kittens) Konijnen en Cavia’s
Ganzen en Amfibiën Goudvissen
Een trouwe hond

Bijna al onze dieren hebben een eigen naam.

Even voorstellen?
Ad is een boer Pur Sang en is niets liever dan zorg dragen voor zijn dieren en zijn vrouw Karien natuurlijk.  Boer Ad weet dan ook alles van zijn dieren en over zijn dieren te vertellen. Karien werkt graag met kinderen. En begeleid ze met alles wat ze nodig hebben in het dagelijks leven. Ad en Karien hebben samen 4 kinderen groot gebracht welke allen uit huis zijn. Zoon Hein is eveneens werkzaam op de boerderij is het manusje van alles. Hij is dan ook altijd met van alles en niets bezig om de Boerderij er keurig uit te laten zien.

Daarnaast staat een team medewerkers, Lindy, Monique, Annet, Anne, Joyce, Jacqueline, Teun en andere vrijwilligers en stagiaires altijd paraat om de cliënten te begeleiden.

De Gastvrijheid

De Gastvrijheid, Anno 2007, Wolfgatschestraat 14, 5363 TL Velp