Over ons

Zorgboerderij, Velp, GraveHet boerenbedrijf wat vanaf 1993 in handen van de familie Hendrikx werd in 2007 door Ad en Karien omgevormd tot zorgboerderij De Gastvrijheid. Vanuit de ambitie en voldoening biedt de Gastvrijheid sindsdien een gepaste dag besteding aan kinderen en jongeren met gedragsproblemen, of die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen. Door de jaren heen is de gastvrijheid uitgegroeid tot een kleinschalige boerderij met een gastvrij karakter dat volledig wordt gerund door de zorgboeren onder begeleiding van de familie Hendrikx.

Tal van zorgvragers dragen op hun wijze bij aan de verzorging van de dieren, het onderhoud van de tuinen, het bedienen van het BoerenTerras, het ontvangen van kinderen en scholen, het schoonmaken van de logies. De Gastvrijheid is een gezellig boerderij in harmonie

De aanwezige dieren zijn:

Paarden en pony’s Koeien en kalveren
Een zeug, biggen en mestvarkens Schapen, geiten en hun lammeren
Kippen, pauwen en ander pluimvee Duiven en Parkieten
Poezen (geregeld kittens) Konijnen en Cavia’s
Ganzen en Amfibiën Goudvissen
Een trouwe hond

Bijna al onze dieren hebben een eigen naam.

Even voorstellen?
Ad is een boer Pur Sang en is niets liever dan zorg dragen voor zijn dieren en zijn vrouw Karien natuurlijk. Boer Ad weet dan ook alles van zijn dieren en over zijn dieren te vertellen. Karien werkt graag met kinderen. En begeleid ze met alles wat ze nodig hebben in het dagelijks leven. Ad en Karien hebben samen 4 kinderen groot gebracht welke allen uit huis zijn. Zoon Hein is eveneens werkzaam op de boerderij is het manusje van alles. Hij is dan ook altijd met van alles en niets bezig om de Boerderij er keurig uit te laten zien.

Daarnaast staat een vast team medewerkers,vrijwilligers en stagiaires altijd paraat om onze deelnemers te begeleiden.

Gastvrijheid in beeld?

Diavoorstelling

Beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk daarom hier De Gastvrijheid in onze diavoorstelling.