Copy
BiVak, Logistieke verandering, Tekencontrole en meer
Bekijk deze email in je browser
Verslag BiVak

Vorig weekend (22-23- 24 juli) heeft het jaarlijkse BiVak weekend plaatsgevonden. Met een groep van 17 kinderen hebben we mogen Bivakkeren op de boerderij. Dit jaar hebben weer eens prettig weer mogen genieten. Wie herinnert zich nog de valwind van vorig jaar welke ons tentkamp omver blies?

Vrijdag: 17:00 was de inloop waarbij ieder zelf zijn/haar tent kon op zoeken en zijn slaapplaats kon inrichten. Na het eten werd om 19:00 het weekend geopend met het verhaal van ‘de wijze bizon en de 5 symbolen’. Middels een speurtocht hadden jullie rond 22:30 het eerste symbool teruggevonden waarna onze bedjes al snel opgezocht werden. 

Zaterdag: De volgende ochtend vertrokken we al snel naar de Kerk van Hilvarenbeek. Na een rondleiding in deze mooie kerk, het beklimmen van de toren en het vinden van het 2e symbool, zijn we onze magen gaan vullen bij het Turkaa (visvijver/bos). In Moergestel hebben we na het kanoën het 3e symbool kunnen vinden, en nog wel onder de trein. Bij thuiskomst stond de BBQ al klaar. En na het verorberen van verschillende hamburgers frikandellen en kipfilets, zijn we in Gassel het weermannen spel gaan doen. Bij dit spel moesten de amuletten/puzzelstukjes van de weermannen gestolen worden. Deze puzzelstukjes vormden de locatie van het 4 e symbool. Ook deze was al snel gevonden.

Zondag: Na het ontbijt vervolgden we het BiVak weekend in het zwembad van Oss en met het laatste beetje energie dat jullie hadden hebben we in het Klauterwoud in Berghem het vijfde en dus laatste symbool teruggevonden. Na alle vijf de symbolen gevonden te hebben konden we ’s middags rond 15:00 in het bijzijn van jullie ouders, de eer van de wijze bizon herstellen en een nieuw opperhoofd verkiezen.

Dank voor jullie inbreng, deelname en tot volgend jaar!
Tekencontrole

Vanwege de vele activiteiten die wij in bossen en dergelijken houden, willen wij jullie vragen, om geregeld de kinderen te controleren op teken. Wij doen ons best om zo veel mogelijk kinderen te controleren, het is echter noodzakelijk dat de ouders dit ook doen. Dit om ziektes die de teek kan overbrengen, te voorkomen.
Vooraankondiging tevredenheidsenquête

Beste hulpboeren, ouders en verzorgers

Dit najaar zullen wij wederom een tevredenheidsenquête gaan houden. Hiervoor krijgen jullie ergens in september een emailuitnodiging met een link naar de enquête.

Wij hopen met deze enquête een goed beeld te krijgen van onze sterke en zwakke punten en zo verbeterpunten te realiseren.
Even voorstellen,…

Jos Geurts – Vrijwilliger

Jos is sinds begin dit jaar vrijwilliger op de zorgboerderij. Jos komt uit Grave en is op maandag en donderdagmiddag aanwezig. Hij ondersteunt ons in het onderhoud van tuinen en materialen en op donderdag is hij onze taxichauffeur om verschillende kinderen op te halen. Jos helpt jullie graag als er vragen zijn. 

Naast zijn inzet op De Gastvrijheid kun je Jos tegen komen in de Nielt (Cuijk), of druk doende met een van zijn hobby’s muziek, windsurfen, motorrijden en nog vele andere creatieve bezigheden.
Logistieke verandering
 
Tot op heden zijn jullie gewend de dagbesteding te 
starten vanaf het woonhuis. 
Dit zal per Augustus gebeuren vanaf het voorhuis of terras. Hier zal het nieuwe kantoor worden gevestigd en kunt u het personeel vinden.
OuderOntmoetingsavond

Ook dit jaar zal aan het eind van het jaar een ouder ontmoetingsavond plaatsvinden en wel op 23 november 2016 vanaf 19:30. Noteer dit vast in uw agenda!

Dit jaar willen we aan de aan de slag gaan met de “open space” werkvorm. We willen u dan ook vragen om alvast na te denken over een vraagstuk / onderwerp waar u graag meer vanaf zou willen weten of aan bod wilt zien komen. Op de avond zelf willen we u vragen het gekozen vraagstuk / onderwerp te ‘pitchen’.

Wat is pitchen? Pitchen is niet veel meer dan op de avond zelf een vraagstuk / onderwerp kort toelichten in maximaal 3 regels. Andere geïnteresseerden kunnen zich bij het onderwerp aansluiten. Het kan zijn dat niet iedereen een onderwerp heeft maar de pitches interessant vindt en zich daarbij aansluit. Op deze wijze maken we kennis met elkaar. Delen we belangrijke informatie en krijgt iedereen de informatie die hij of zij graag tot zich wilt nemen.

Graag willen wij u vragen u aan te melden voor 20 november. Via lindy@degastvrijheid.nl zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal geïnteresseerden.
Mededelingen

Voor ouders van de logees de vraag om de Gastvrijheid T-Shirts mee te geven aan de logees voor uitstapjes. Hierdoor is duidelijk dat de kinderen bij een groep horen.


Heeft u nog oud brood? Wij ontvangen het graag voor de dieren!
AGENDA
 
23 november - 19:30
OuderOntmoetings Avond 
Copyright © 2016 De Gastvrijheid, All rights reserved.


Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
Je kan je voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze lijst

Email Marketing Powered by MailChimp